Bölümümüzde Yer Alan Derslik-Laboratuvar-Teknik İmkanlar

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nde;

-1 Adet Baskı Tasarım Stüdyosu; Stüdyoda, 25 öğrenciye çalışma imkanı sunan çizim masaları, bir adet ışıklı masa, 3 Adet 4 bölmeli kilitli öğrenci dolabı, boya ve diğer malzemelerin hazırlığı ve temizliğinde kullanılmak üzere lavabo bulunmaktadır. (Stüdyo içerisinde arşiv odası yer almaktadır)

-1 Adet Baskı Tasarım Atölyesi; Atölyede, bir adet ışıklı masa, gün ışığı geçirmeyen perde (blackout) perde, 20 öğrenciye çalışma imkanı sunan çizim masası ve 3 adet 4 er bölmeli kilitli öğrenci dolabı bulunmaktadır.

-1 Adet Dokuma Atölyesi; Atölyede, 15 adet 40 cm dokuma imkanı sunan manuel tezgah, 2 adet 60 cm dokuma imkanı sunan manuel tezgah,1 adet el tezgahı, 1 adet çözgü çekme aparatı ve iplik arşivi bulunmaktadır.

-1 Adet Dokuma Tasarım Stüdyosu; 25 öğrenciye çalışma imkanı verecek çalışma masası bulunmaktadır.

-1 Adet Temel Sanat Eğitimi Atölyesi; Atölyede, 25 öğrenciye çalışma imkanı sunan çizim masası, 2 adet ışıklı masa, boya kullanımı için 1 adet lavabo bulunmaktadır.

-1 Adet Giysi Tasarım Stüdyosu; Stüdyoda, 25 öğrenciye çalışma imkanı sunan çizim masası,  malzemelerini temizleyebilme imkanı sunan lavabo, kumaş kartela arşivi, altı adet kilitli öğrenci dolabı bulunmaktadır.

-1 Adet Örme Tasarım Stüdyosu; Stüdyoda, 25 öğrenciye çalışma imkanı sunan masa ve sandalye bulunkatadır.

-1 Adet Desen Atölyesi; Atölyede 25 öğrenciye çalışma imkanı sunan şövale bulunmaktadır.

-1 Adet Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama Atölyesi; Atölyede 20 Adet Bilgisayar  bulunmaktadır.

-1 Adet Giysi Tasarım Atölyesi Bulunmaktadır; Atölyede 1 adet sanayi tipi ütü, 1 adet reçme makinesi, a det 5 iplik overlok makinesi, 1 adet 4 iplk overlok makinesi, 1 adet 3 iplik overlok makinesi, 1 adet ev tipi nakış makinesi, 5 adet bilgisayarlı dikiş makinesi, 7 adet dikiş makinesi, 2 adet yuvarlak bıçaklı kesim motoru bulunmaktadır.

-1 Adet Jakar Atölyesi ; Atölyede 1 Adet Jakar Tezgahı, 1 adet arşiv odası, 10 öğrenciye çalışma olanağı sunan masa ve sandalye bulunmaktadır.